Blues Connection i pressen

Recension BLUES CONNECTION – STUDIOBESÖK

Jefferson Blues Magazine #157 (3/2008)

Hallå, det här gillar jag. Ulf Hörberg och hans anhang har hittat min allra ömmaste punkt. Väl hanterad och avvägt svängig bluesbaserad musik med mer melodi än takt. Mycket sådant får jag här. Snyggt jobbat. Roligt fyndiga texter med en underton av allvar därtill skapar en väl sammanhållen helhet. Det skulle så lätt kunna bli löjligt och tillgjort. Men Ulf har hittat rätt nivå och en klarsynthet som vi inte så ofta får höra i svensk blues. Det finns en lätthet, en glimt i ögat som hjälper musiken att få den där svävande känslan som gör lyssningen så mycket roligare.

Även om det i konvoluttexten låter som om bandmedlemmarna av en slump träffades och började spela tillsammans så där på skoj låter det mer som om de vuxit upp tillsammans och lirat ihop sedan tonåren. Under studiobesöket bandade man tolv originallåtar varav de flesta framförs på svenska. Blues Connection är förutom Ulf Hörberg gitarr, slide, munspel och sång Urban Hedborg gitarr, Peter Schuback keyboard, Owe Sjöqvist bas och Anders Pettersson trummor.

Det finns många bra låtar från den inledande Kokat kaffe, en blues i mer traditionell tappning, till den avslutande härligt lågmält stämningsfulla OCD Blues. Till exempel balladen Lat mans blues, snabbt svängiga Din man, jazziga Loserns blues och den soulinfluerade You’re the reason.

Jag älskar när man hittar min ömmaste punkt. Ulf Hörberg gör det med sitt studiobesök. Fler sådana besök, jag har många ömma punkter.

Staffan Solding