Presentation av bandets medlemmar

Bandet startade 1999. Bluesgubben Uffe Hörberg och rockgubben Urban Hedborg träffades för att lira gitarr. Ett fruktbart möte som födde tanken på ett bluesband. Klaviaturspelaren Peter Schuback hängde på och en repertoar tog form. Sist men inte minst utökades bandet med groovesektionen Owe Sjöqvist, bas, och Anders Pettersson, trummor. Musiken är blandad med såväl countryblues, Chicagoblues, soul, rock, lightjazz. Musiken måste dock alltid ha bluesanknytning (Blues Connection).

porträtt av Uffe Hörberg Uffe Hörberg - Gitarr, slide, sång och munspel
Började spela rock och pop på 60-talet men då var det trummor som gällde. Efter ett uppehåll från musiken (fru, barn, jobb osv) blev det nystart på 80-talet fast nu med sång och gitarr och småningom munspel och slide.
I den mån bandet har någon bluespuritan så är det väl han. Skriver även egen musik till bandet. Inspireras av gamla knastriga bluesplattor. Favoriter finns i mängder: Muddy Waters, Little Walter, Peter Green, Blind Willie Johnson, Robert Johnson. Och många många fler.

porträtt av Urban Hedborg Urban Hedborg - Gitarr
Började spela elgitarr när han var 17 år. Gick ett år i musikskolan. Startade rockband i Sigtuna under skoltiden. Några år senare startade han ett pop- och funkband med egen musik och avslutade den eran med ett gig på Studion, "One night stand" hette gruppen. Började spela på allvar igen i samband med att Blues Connection startade.
Starkaste influenserna är Beatles, Doors, Santana, Led Zeppelin, Deep Purple, Buddy Guy och Tony Joe White.


Owe Sjöqvist - Bas
porträtt av Owe Sjöqvist Spelade gitarr i ett par osedda popband runt Hägerstensåsen. Blev 1966 värvad som basist till Sophisticated 5 ett band som så småningom spelade runt hela Stockholm. Spelade sedan akustisk gitarr i en grupp som hette Resonans fram till 1972. Därefter följde många års partyplinkande när dvalan avbröts och en oanvänd Höfnerbas akut tvingades fram 1996. Har sedan dess spelat covers med Cadillac där även Uffe Hörberg medverkar som gitarrist. Gjorde i maj 2006 ett inhopp i BC med tre timmars varsel och blev kvar. Uppväxt med Beatles och Hollies men är allätare.

porträtt av Anders Anders Pettersson - Trummor
Anders Pettersson är född och uppvuxen på Tjörn i Bohuslän. Blev tidigt intresserad av slagverk och "slog på allt om inte rörde sig" under barndomen. Småningom köptes trummor och Anders började spela på allvar 1976. Spelade i diverse coverband fram till 1988 då stockarna lades på hyllan ett antal år. Är dock sedan några på banan igen och musikaliska influenser är allt från Evert Taube till AC DC med CCR, Otis Redding och James Brown som toppar.


porträtt av Peter Schubak Peter Schuback - Klaviatur
En nyfiken musikant som musikaliskt växte upp med Led Zeppelin, Deep Purple m fl som husgudar. Med åren grävdes dock intresset för äldre musik upp och så är det väl alltjämt – tillbaka till rötterna. Blues hittas idag i de flesta samtida musikstilar mer eller mindre påtagligt vilket kittlar Peters fantasi enormt. Att publikt få ge utlopp för detta tillsammans med övriga bandmedlemmar är en av livets höjdpunkter för honom. Blues is healing!